FAQ

Heb je vragen over Healing of hooggevoeligheid, kijk dan eerst of ze hier tussen staan.

Toen ik begon met het spirituele pad had ik vele vragen. Waar ik het meeste aan had waren in ervaring gegronde antwoorden, want die gaven me het gevoel dat ook al mijn ervaringen betekenisvol waren en dit wil ik graag doorgeven.

Ben je na een Healing niet uitgeput?
Vraag achter de vraag: “Belast ik mensen niet met mijn energie, hoe voorkom ik ‘lekken’?”

Begrenzing

Healing is mijn passie. Van Healing krijg ik net zoveel energie als dat het me kost. Bovendien word ik er blij van: ik kan eindelijk losgaan met mijn hooggevoeligheid! Door Healing krijg ik zelf waardevolle spiegels: na elke sessie ben ik opgeladen met inspiratie, inzichten en onvoorwaardelijke liefde. Ik doe het dus in de eerste plaats voor mezelf. Daarom kan ik het met veel plezier blijven doen voor anderen. Ik leef vanuit mijn emotionele kompas, ben geworteld in mijn grenzen en zeg ja en nee wanneer ik ja en nee voel. Zo voorkom ik dat ik mijn energie ga lekken.

Had je vroeger ook paranormale gaven?
“Zou ik vroeger ook paranormale gaven kunnen hebben gehad, ook al herinner ik ze me niet?”

Net zoals ieder kind werd ik geboren in eenheid met alles, en liepen al mijn zintuigelijke indrukken door elkaar. Net zoals bij bijna ieder kind, leerde ik de wereld waarnemen op de manier van de mensen om me heen. Daardoor onderdrukte ik mijn hooggevoeligheid. ‘Je weet niet wat andere mensen denken’, werd mij verteld. Toch wist ik dit wel, en wel meer dan dat. Als kind staan we immers heel dicht bij de Bron. Ik weet dat ik, net als ieder kind, een spectrum van paranormale gaven bezat. Sommige mensen hebben hier meer uitgesproken herinneringen aan dan andere, en sommigen nemen het zelfs mee. Ik onderdrukte het. Maar net als ieder mens, kon ik dit op latere leeftijd weer wakker maken en ontwikkelen – ik heb daarvoor o.a. een spirituele opleiding gevolgd, maar dit hoeft niet je pad te zijn. Of je hooggevoelig bent of niet, speelt daarbij geen rol. Hooggevoelige mensen kunnen het alleen moeilijker onderdrukken en krijgen daar meer last van. Zo helpen ze de mensheid zich weer te verbinden met de essentie.
Als kind kon ik al voelen als mensen in de knoop zaten, als ze het thuis niet fijn hadden en wat ze meedroegen aan emotionele bagage. Ik kon hun levensverhalen en -paden zien, zowel verleden als waarschijnlijke toekomst. En zo had ik nog wel meer paranormale gaven! Gelukkig heb ik ze nu herontdekt en kan ik ze inzetten als Healer.

Staat je gevoeligheid altijd aan?
Vraag achter de vraag: “Ben je mij op dit moment aan het scannen met je spirituele X-rays?” ­čśë Of: “Wat voel je nu bij mij?”

Voelsprieten

Gelukkig kan ik kiezen waar ik me op focus, net als ieder mens. Daardoor krijg ik niet zomaar alles binnen. Vroeger gebruikte ik mijn voelsprieten om de omgeving in de gaten te houden, vanuit een diepgeworteld gevoel van onveiligheid en gebrek aan zelfvertrouwen – daardoor kreeg ik van alles binnen en belastte ik mezelf met energie van anderen. Omdat ik deze onveiligheid heb geheeld en weer op mijn intu├»tie vertrouw, krijg ik ook niet meer van alles binnen. Als je wilt weten wat ik bij je voel, zijn zo specifiek mogelijke vragen het beste, waarbij je ook bij jezelf nagaat waar├│m je iets wilt weten, want er is zoveel te voelen bij elk mens dat er een heel boekwerk over te schrijven valt. Bekwaam je in het duiden van je eigen levensvragen, dat is een geweldig nuttige vaardigheid op je spirituele pad! Daarmee trek je precies de antwoorden aan die je nodig hebt.

Ik ga pas diep op je energieveld invoelen in de context van een Healing, als ik daarvoor je toestemming heb. Deze toestemming kan energetisch worden gegeven, vanuit het Hogere Zelf. Maar wanneer het gaat om transformatiepunten, vraag ik je verbale toestemming voor ik iets zeg of doe. En als ik voel dat iemand dit spannend vindt, geef ik je expliciet de keuze.

Net als elke andere zuivere Healer krijg ik pas toestemming als ik eerst mijn eigen stukken heb geheeld. Vaak verdwijnt de drijfveer om dieper op iemand anders in te voelen als je weer bij jezelf komt. Hierbij wil ik wel zeggen dat ik hooggevoelig ben, en van nature aanvoel of iemand authentiek is of niet, en andere dingen die voor mij belangrijk zijn. Dit geeft mij informatie over mijn eigen levenspad: met wie ik me wil verbinden en hoe diep. Ook voel ik aan of iemand gegrond of in balans is, dus als ik de energie in de kamer chaotisch vind, kan ik het plaatsen. Dit spiegelt mij altijd iets over mezelf: waarom trek ik de situatie aan? Zo zet ik mijn gevoeligheid in als kracht, geïntegreerd in mijn leven.

Meer vragen over spiritualiteit? Voel je vrij om ze hieronder als reactie neer te zetten, op mijn Instagrampagina te DM’en, of te mailen: contact@roosstokkel.com. Ik maak graag een FAQ-video op Youtube zodra ik genoeg vragen verzameld heb!