Bij je levensopdracht komen

Vuur & aarde
Deze blog gaat over contact maken met je gevoel van bestemming. Wat is jouw levensopdracht? Voel je onrust of onbestemdheid en wil je hier helderheid over? Op zielsgebied is alles vibratie. Daar is je levensopdracht te vinden! De vibratie hiervan is het startpunt, de fysieke vorm kan in elke fase van je leven verschillen. Dat maakt het een stuk simpeler, maar hoe daarbij te komen?
 
In deze blog ga ik vooral even kort in op mijn eigen levensopdracht als voorbeeld. In elke levensopdracht zit een polariteit: zo weet je wat je wilt, door te hebben ervaren wat je niet wilt. 
Mijn negatieve pool is ‘radeloze eenzaamheid’. Het gevoel uitgedroogd te zijn van elke Bron van verbinding die mijn behoeften vervult, en de radeloosheid van het zoeken naar deze Bron zonder hem ooit te kunnen vinden.
Mijn positieve pool is ‘compassie’. Dit is heling vanuit liefde. Compassie heelde me: de compassie met mijn eenzaamheid, van mezelf en van anderen. Het is de erkenning van de isolatie en niet alleen dat, de directe vervulling van de uitgedroogde bron. Compassie is een volle bron hebben die overstroomt van liefde.
Iemand anders met als negatieve pool een variatie op eenzaamheid, zal misschien als positieve pool ‘verbinding’ hebben. Dit verschilt van persoon tot persoon!
Vuur

Hoe pas ik dit toe in het dagelijks leven? Gisteren werd ik geraakt, omdat ik iets las over ‘passievol ondernemen’ – iets wat ik op dat moment totaal niet voelde. Ik voelde me eenzaam en afgescheiden. Dat vuur, mijn zielsvuur, was er even niet. Logisch, want ik zat tot over mijn oren in het water-element! Dit element gaat over de diepste emoties, over het verleden, en hierin afdalen om tot heling te komen. Het is het meest intieme element, waarin je blootgesteld wordt aan je naakte zelf, je diepste emoties en waarheid. Daarmee reflecteer je over het contrast van deze ervaring: wat je niet wilt, helpt je om te komen tot wat je wel wilt! En daarmee wordt het hout weer gevoed, de groei, de nieuwe ideeen, de ondernemerszin, en zo kreeg ik weer zin om met mensen in contact te staan en te mailen, om verder te werken en nieuwe dingen uit te proberen. Doordat ik door deze cyclus ga, zie ik hoe ik mijn eigen levensopdracht van compassie daarin steeds weer op andere creatieve manieren kan vervullen. Zo werkt het namelijk met levensopdrachten! De fysieke vorm verandert, maar de vibratie blijft gelijk. Daardoor krijg ik steeds meer compassie voor steeds meer dingen, en wordt deze vibratie meer en meer versterkt in nieuwe vreugdevolle manieren. Mijn passie wordt groter, en wordt weer aangewakkerd. Er komen nóg meer dingen om compassie voor te hebben! Zo kom ik weer bij mijn vuur. En daarmee start een nieuwe cyclus vanuit mijn ziel. En zo kon ik na dit moment van schaamte over dat gebrek aan vuur, en het in het water duiken, weer verder met Zielstekeningen maken, omdat dit mijn passie is.

Water & hout
In mijn werk komt dit exalteren heel duidelijk terug, zoals in mijn Zielstekening Trajecten. Op dit moment ben ik met twee Zielstekening Trajecten bezig. Elk traject heeft een vrije vorm, toegespitst op de behoeften van de ander. Dat kan, doordat de Zielstekening het ‘grondende element’ is, waarnaar steeds wordt teruggekeerd. Door die vrijheid in de trajecten, wordt steeds de afstemming bereikt met de ontvanger. 
Aarde, metaal, water (blauw) & hout (groen)
In één van mijn Zielstekening trajecten staat de cyclus van elementen de vorm centraal, gestart vanuit een Nine Star Ki-Reading. Deze elementen zullen ook in de tekening komen. Hoe mooi dat dit de onderliggende structuur van de tekening is, waarin we in het Traject steeds op voort kunnen bouwen en aan kunnen refereren! 
De cyclus van de ontvanger van dit traject, start trouwens op een andere manier, en zij heeft andere aandachtspunten. Haar zielselement is anders, haar manier van handelen is anders, en waar zij extra aandacht aan mag geven is ook weer net anders etc. En zo is het bij iedereen weer verschillend!
Edit: dit traject is inmiddels voltooid, dit is de Zielstekening in kwestie:
In deze Zielstekening is de cyclus van elementen te zien. Links beginnend bij het bos (hout), dat vlam vat (vuur), neerregent als as en een berg vorm (aarde), samengeperst wordt (metaal) en vloeibaar wordt (water), wat weer het hout voedt.
Om de tekening heen zijn persoonlijke symbolen voor de ontvanger van deze tekening zichtbaar.

Ik vervul mijn levensopdracht in dit geval dus door deze Zielstekening te maken! De ontvanger gebruikte daarbij het woord ‘levensopdracht’, waar ze graag achter wilde komen voor zichzelf. Ik gebruik zelf inmiddels liever een ander woord dan ‘opdracht’, omdat dat klinkt als huiswerk. En met een gevoel van plezier aan iets werken, iets uitdrukken, dat is waar het om gaat! En daar ben je vrij in.

Zo zit er in jouw leven ook een prachtige rode draad die zich uitdrukt (of uit kan drukken) in de dingen die je doet, welke vorm die aards ook mogen aannemen. Dit is je levensmissie, levensdoel, levensopdracht, zielsmissie, hoe je het ook maar wilt noemen! Het is een energetische blauwdruk, een negatief patroon uit je jeugd dat transformeert naar iets positiefs. En deze polariteit loopt als een rode draad door je leven, en informeert elk proces. De positieve pool is wat er overblijft als je alles wegstript dat jij niet bent. Het is de reden dat je wilt leven. In mijn geval wil ik andere mensen compassie geven die zich eenzaam en geïsoleerd voelen. Ik wil niet dat iemand anders hieraan lijdt, en ik ken de pijn zo goed, en ik voel hem alsof hij van mezelf is. Want zolang er nog iemand is met gevoelens van eenzaamheid, ben ik ook nog niet helemaal verbonden! De compassie is hiervoor het ultieme medicijn.

 
Wil jij achter jouw levensopdracht komen en je negatieve en positieve vibratie vinden? Of wil je weten hoe jouw cyclus verloopt en hoe je meer flow in je leven kan brengen? Neem contact met mij op via contact@roosstokkel.com. Dan kan ik invoelen welk soort Healing het beste bij je past. Deze blog gaat de diepte in over de cyclus van elementenOf kijk hier voor informatie over de verschillende diensten die ik aanbied:
  • Sessies in mijn praktijk of via videochat.
  • Traject: transformerend Traject in mijn praktijk of via videochat.
In elke vorm van Healing die ik aanbied, gebruik ik intuïtief en afgestemd verschillende tools waaronder Human Design, Enneagram, Nine Star Ki, Helende Reis en het Completie Proces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *