Het ontstaan van Zielstekeningen

Deze blog schrijf ik om een inkijkje in de achtergrond van mijn Zielstekeningen te geven.

Auratekening vóór de zelfhealing

Ik begon te experimenteren met afgestemde tekeningen toen ik op een dag een auratekening voor mezelf maakte. Ik was aan het mediteren en deze methode kwam in me op. Zo kon ik voor mezelf de blokkades in mijn energieveld op een simpele manier zichtbaar maken. Ik maakte een ‘voor’ tekening en een ‘na’ tekening. Zo kon ik goed zien wat het effect van een healing was. In mijn opleiding (bij Mens & Intuïtie, niet bij de kunstacademie) had ik al een aantal keren een chakratekening in een les gemaakt, en ik vond het wel een leuke samenkomst van mijn twee opleidingen, maar meer ook niet. Zo belangrijk vond ik het niet om energie zichtbaar te maken. Mijn docent suggereerde later zelfs dat het een comfort zone was, alsof ik daarmee niet genoeg vertrouwde op het onzichtbare effect van een healing. Ik heb hem toen uitgelegd wat mijn tekeningen voor mij betekenen, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen.

Auratekening na de zelfhealing

Toen ik mijn eerste auratekening maakte, had ik niet kunnen weten dat dit zich zou ontwikkelen tot wat nu mijn Zielstekeningen zijn! Ik vroeg een paar dagen later aan mijn moeder of ze het ook leuk vond als ik een auratekening voor haar maakte. Ik maakte een ‘voor’ tekening en een ‘na’ tekening maar dit bleek in de praktijk niet zo handig om voor een ander persoon te doen. Het gaf bovendien een ‘make-over’ gevoel wat me niet zo lekker zat. Ook zag ik allerlei dingen in haar aura die ik niet zomaar in een auratekening kon vatten. Beelden, symboliek, thema’s, koorden. Maar hoe kon ik dit dan wel uitwerken? Wat was mijn anker, wat was de bron waar ik me op afstemde? Niet op het aura, maar…?

Mijn eerste energietekening

Ik bedacht mijn ‘energietekeningen’, waarin ik me afstemde op iemands Hogere Zelf. Dat leek me wel handig, aangezien dat Hogere Zelf vast wel wist wat het deed. Meteen een schot in de roos. Ik kreeg moeiteloos beelden door van de zielen van de mensen om me heen, en ik begon voor mijn vrienden en familie mijn energietekeningen te maken (natuurlijk nadat ik dit even had gevraagd). Veel van de tekeningen die je in mijn portfolio op mijn website ziet, komen uit deze experimenterende periode. Ik ontdekte dat elke ziel een heel ander beeld doorgeeft! Net als in een Reading – ik was immers al opgeleid tot Reader – waren de thema’s en gevoelens die ik doorkreeg elke keer divers. Sommige zielen kozen voor een energetisch beeld dat met kleur en vorm een helende werking had, anderen voor een heel landschap met allerlei symbolische voorwerpen dat via een verhaal perfect kon worden geduid. Ik besloot ook duidingen uit te schrijven bij de tekeningen om de boodschappen uit te leggen. Ik kreeg als feedback dat een uitgebreide duiding belangrijk was om de tekeningen te begrijpen en binnen te laten komen. Aan de ander kant waren er mensen die juist de tekening al ‘voelden’ en aan weinig woorden genoeg hadden. Ik voelde dus per persoon in wat de behoefte was. Hoe letterlijk of abstract was iemand ingesteld? In de mate van figuratie in de tekening kon ik al veel zien: hoe concreter, hoe meer woorden iemand nodig had. En hoe abstracter, hoe minder woorden. Het verschil tussen een dominante linker- of rechterhersenhelft… of de voorkeuren van iemand op dat moment.

Tuin van Overvloed

Ik zat ondertussen midden in mijn opleiding tot Lichtwerker, het volgende niveau na mijn opleiding tot Reader. Dit was de reden dat mijn docent had gezegd dat mijn energietekening een terugkeer naar mijn comfort zone waren. Reading hadden we immers al gehad. We waren nu bezig met het meer ontastbare lichtwerk. Ik zette mezelf neer tegenover deze docent – met bibberknieën, dat wel – en kwam op voor mijn energietekeningen. Dat hij suggereerde dat mijn tekeningen op één of andere manier overbodig waren – zo interpreteerde ik dat tenminste vanuit mijn eigen onzekerheid – maakte me zo boos dat ik heel scherp ging onderscheiden waarom ze wél nodig waren. Hobbel overwonnen! Mannelijke creatieve energie geactiveerd! Ik maakte een Facebookpagina aan, bouwde een netwerkje op en oefende in mijn kring. Mijn zelfvertrouwen groeide. Na een paar maanden had ik mijn eerste betaalde opdrachten! Ik zette mijn bedrijfje op en bedacht de naam ‘Zielstekeningen’ omdat dit een stuk acurater weergaf wat ik deed: me afstemmen op de ziel en daarbij een tekening maken. Onderweg had ik veel geleerd. Onder andere dat ik niet een deadline kon stellen: niet ik, maar de ziel van de ander bepaalde het tempo. Ik werd keer op keer met mijn neus op de feiten gedrukt: dit was energiewerk pur sang! Op afstand, maar dat maakt in de energie niet uit. Elke keer dat ik bezig was met een tekening, deed ik energiewerk op afstand. Ik deed allereerst een Zielsreading om te vragen om een beeld. De expressie van de ziel die ik doorkreeg grondde ik vervolgens in de vorm van de tekening. Alles wat ertussen stond aan ‘plaatjes’, blokkades om deze energie op aarde te manifesteren, kwam voorbij in mijn systeem en zo kon ik daar een Healing op geven. Natúúrlijk was het niet aan mij om het schildertempo te bepalen, dit werd allemaal van ‘bovenaf’ geregeld. Vanaf dat moment koos ik zorgvuldig de tijden dat ik aan de Zielstekeningen werkte. Als ik het aan me voelde trekken, ging ik bezig. Soms had ik ze in een week af, soms duurde het maanden. Soms moest er eerst nog iets anders gebeuren, bijvoorbeeld een uitwisseling met die persoon. Dan moest de ziel waar ik mee werkte eerst nog op fysiek niveau een aantal dingen uitwerken, en ontstond er pas daarna ruimte voor het energiewerk. Soms moest eerst de duiding worden uitgeschreven, soms pas aan het eind.

De volgende hobbel kwam toen ik een tekening maakte voor iemand in mijn familiekring. Ik kreeg intuïtief door dat de energie van deze tekening overeenkwam met de werking van een bergkristal. De tekening was een cadeau, dus ik adviseerde de gever om een bergkristal te kopen om samen met de tekening te geven. Toen zij (de gever dus) een stenenwinkel bezocht, kreeg ze allerlei kritische vragen. Had de maker van de tekening (ik dus) wel toestemming om deze persoon een kristal te geven? Had ik wel toestemming om überhaupt een tekening te maken?

De gever van de tekening droop uiteindelijk af, zonder dat ze een bergkristal had mogen kopen. “Rockblocking!” zei mijn vriend gevat (zeg maar een variatie op cockblocking). De stenenpolitie had nee gezegd! Weer wierp dit me in een diep stuk onzekerheid. Mocht ik dit werk wel doen? Ik had uiteraard toestemming aan het Hogere Zelf van deze persoon gevraagd – dat doe ik altijd, en anders stroomt het niet eens – en gekregen. Ik had ongeveer vijftien keer gedubbelcheckt of een bergkristal wel écht mocht, en dat was het geval. Daar ging het dus niet om.

Moeder Aarde

Dit voorval kwam in mijn leven om me te genezen van een karmische band, plus een blokkade op mijn creativiteit in mijn sacrale chakra. Ik voelde schok, verbittering en angst… Het gevoel ergens een ‘fatale fout’ te hebben zitten en niet te weten of ik in essentie wel goed genoeg ben. Dat heb ik geheeld, door diep in regressie te gaan en deze emoties te doorvoelen en integreren. Mijn verbinding met de vrouwelijke creatieve kracht en moeder aarde (de ultieme stenen-gever) hersteld. Daarna kon ik de tekening van hiernaast maken, waarin de gedragenheid en creatieve kracht van Moeder Aarde in alle overvloed aanwezig is.

Zielstekening Traject

Tijd voor een nieuw niveau in mijn tekeningen. Ze werden vanaf dat moment namelijk veel complexer en gelaagder. Ik noemde ze niet meer ‘energietekeningen’ maar ‘Zielstekeningen’. Ik stemde me tenslotte af op de ziel, het benoemen van ‘energie’ alleen was niet genoeg. Op een gegeven moment barstten ze bijna uit hun lijst, en wilden ze naar een groter formaat gaan. Deze tekeningen vroegen ook om meer persoonlijke begeleiding. Mijn Zielstekeningen Traject was geboren, naast mijn ‘normale’ Zielstekeningen. Een traject van een paar maanden waarin ik met mijn eerste proefpersoon nauw contact onderhield over de vorderingen van de tekening. Ik vertelde welk symbool ik er nu weer in had verwerkt en wat het betekende, ik stuurde foto’s en zij liet dit binnenkomen en vertelde welke uitwerking het op haar had. Ze was zo dankbaar voor het energiewerk wat ik daarbij deed. Ik besefte de grote waarde van het zichtbaar maken van levensthema’s, talenten en zielsaspecten! Want ook al zien we en weten we dingen vanbinnen heel goed, het is echt een grote toegevoegde waarde om het zichtbaar gegrond te krijgen. Zo krijg je als het ware een ‘anker’ om de energie van de ziel ook daadwerkelijk tot expressie te brengen. Daarnaast bracht het balans om zoveel elementen van iemands persoonlijkheid en leven (en vorige levens, en multidimensionale aspecten) in één beeld bij elkaar te brengen. Een Healing op groot niveau! Ook het zichtbaar maken van nog verborgen aspecten van de ziel was een heel avontuur. Stukje voor stukje werden de sluiers opgetild van wat zij allemaal in zich had.

Het is mijn passie om energie zichtbaar te maken. Om de onzichtbare essentie een gronding te geven via beeld en taal. Met aquarel vang ik het licht in het water van de verf. De tekeningen hebben daardoor een sterke energetische geladenheid. Energiewerk in de vorm van een tekening. Ik ben heel dankbaar dat ik dit werk mag doen. Het is een co-creatie met het Hogere Zelf. De ziel bedenkt het beeld, ik schilder het na, als een ‘nabeeld’ dat ik voor mijn geestesoog zie.

Voor een schilderij dat ik op de kunstacademie maakte

Ik ben benieuwd naar de nieuwe onontgonnen gebieden die ik nog mag ontdekken met mijn Zielstekeningen! Het magische proces van heling en creatie verrast me elke keer weer. Het is één van mijn levensmissies om energie zichtbaar te maken en ik vind het prachtig om dat op deze manier te doen. De hobbels op mijn weg hebben me geholpen om werkelijk te gaan staan voor mijn Zielstekeningen en te vertrouwen op mijn creatieve helende kracht.

Ik hoop je met dit verhaal te hebben geïnspireerd om ook jouw authenticiteit tot expressie te brengen. Het was een hele reis om hier te komen en tijdens het schrijven herbeleefde ik alle emoties, de diepte- en hoogtepunten. Ook al heb ik nu een ‘steady flow’ met mijn Zielstekeningen en hebben ze hun vorm gevonden, hoe waardevol was dit hele proces dat eraan vooraf ging voor mijn persoonlijke groei! Ik had ook de triggers voor geen goud willen missen. Dus bedankt, aan die docent, die me uitdaagde te gaan staan. En bedankt aan de stenenpolitie, die me hielp om mijn creativiteit vrij te maken. En bedankt aan alle supporters voor wie ik in de vroege stadia mocht oefenen met auratekeningen en energietekeningen! Als je een Zielstekening wilt, of hulp bij het uiten van jouw essentie, kun je verder op de website kijken naar meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *