Over


Roos Stokkel, 1990

Van jongs af aan was ik een erg gevoelig en artistiek kind. Ik wist wat er speelde op emotioneel gebied bij mensen, maar mijn gevoeligheid werd niet helemaal erkend. Als empathisch Kristalkind ontwikkelde ik hierdoor chronisch eczeem. Ik keerde me naar binnen, werd een stil kind en vond mijn toevlucht in het lezen van fantasyboeken, tekenen en schrijven. Hier kon mijn ziel zich in uitleven. Pas na de middelbare school kon ik me weer naar de buitenwereld openen, door verschillende richtingen uit te proberen die uiteindelijk allemaal in elkaar pasten als een puzzel.

Eerst probeerde ik de studie Psychobiologie, vanuit nieuwsgierigheid naar de relatie tussen geest en lichaam, maar de academische wereld gaf mij geen antwoorden over de spirituele kant van het leven. Ik kon niet meedraaien in een reguliere studie en ontdekte dat ik hooggevoelig was. Al snel zat ik dus weer thuis. Er vielen vele puzzelstukjes op z’n plek! En ik zette mijn eerste stappen in een richting waar ik echt warm van werd: zelfexpressie. Ik ging naar de kunstacademie: een niveau lager, en gericht op mijn passie. Misschien lukte dit dan wel. Hier liep ik echter volledig vast met terugkerende eczeem bij mijn keel. Mijn lichaam liet me weten dat ik mezelf niet werkelijk tot expressie bracht. Dat vond ik heel raar, want dit was toch de perfecte plek om me uit te drukken? Maar ik had niet door hoezeer ik mijn gevoeligheid had leren bulldozeren. Ik had mijn emoties diep vanbinnen weggestopt (met name mijn boosheid) en probeerde extravert te zijn, gericht op prestatie en snel, snel, snel. Ik kon mijn kwetsbaarheid niet beschermen en had geen rem op het wel of niet uitdrukken. Ik was mijn eigen grootste vijand geworden.

Ik putte mezelf volledig uit en stopte in 2012 noodgedwongen met de kunstacademie. Ik kwam het Human Design systeem tegen en leerde dat ik niet zo hard moest proberen te manifesteren, maar het leven naar me toe mocht laten komen. Tijd voor een grote omslag: ik ging op reis langs ecologische gemeenschappen. In de rustige, pure leefstijl in verbinding met de natuur vond ik in eerste instantie het paradijs. Algauw kwamen er barsten in, want toen ik mezelf hier wilde uitdrukken met mijn creatiedrang kon ik dat ook hier niet vrijelijk doen. Erg onbevredigend. Ik voelde dat ik op deze aarde was gekomen om voluit te creëren! Ik kwam in een niemandsland terecht. Die nieuwe wereld, waarin alles met elkaar verbonden was in een netwerk van licht, leek ik nog niet te kunnen bereiken. Tijd om het in mezelf te vinden.

Dit was een heel belangrijke periode, en ook een moeilijke. Ik besloot een intensieve spirituele opleiding bij Instituut Mens & Intuïtie te volgen, die mij herinnerde aan mijn spirituele gaven en mijn vermogen om mezelf te healen en daarmee de mensen om me heen. Ik wilde de oorzaak van mijn eczeem nu ook echt genezen. Ik had begrepen dat ik eerst moest helen om me werkelijk te kunnen uitdrukken.

Ik heb vier jaar lang mijn energiesysteem in kaart gebracht en mezelf steeds meer gegrond en geopend. Ik vond in de wereld van alternatieve heling de antwoorden die ik in mijn studie Psychobiologie had willen vinden. Ik stelde voor het eerst echte grenzen, zoals vegan en glutenvrij eten bij familiefeestjes (dit kon op wat weerstand stuiten), vriendschappen uit het verleden beëindigen waar ik niet mezelf was, een balans vinden tussen mijn innerlijke wereld en prikkels van buitenaf, tijd maken voor meditatie en inspiratie opdoen, etc etc. Ook begon ik ontmoetingsdagen voor gevoelige jongeren te organiseren en dit was diep helend. Ik had me zo lang alleen gevoeld in de manier waarop ik de dimensies van het leven waarnam. In mijn twintiger jaren ontmoette ik ontzettend veel gevoelige mensen met wie ik eindelijk dezelfde taal sprak. Langzaam maar zeker genazen mijn fysieke klachten, nu ik niet meer mijn eigen vijand was, maar met zelfliefde koos voor de dingen die goed voelden. Ik begon weer te creëren, op een manier die ik op de kunstacademie nog niet durfde: met spirituele dimensies erin verweven. Online kon ik me uitleven. Ik ontdekte dat ik een Kristalkind was: diep gevoelig en creatief, met een natuurlijke gave voor healing en channeling. Ik begon dit aan te boren op een Instagramaccount met channeling, lichttaal, helende altaren fotograferen, diepgaande artikelen schrijven en mijn eigen illustraties en schilderijen maken waarin ik energie zichtbaar maakte. Ik startte mijn bedrijf als Healer en koos voor een introverte, pure leefstijl in verbinding met de natuur en veel tijd om te creëren en op te laden. Uiteindelijk verdwenen mijn fysieke klachten vanzelf. Ze waren er alleen maar om mij de juiste kant op te leiden: natuurlijk leven, healing en creativiteit.

En ik verlang er diep naar om deze acceptatie voor gevoeligheid over te brengen met mijn helende creaties, juist in de donkere periodes van je leven. Het liefst wil ik gevoeligen in contact brengen met hun eigen innerlijke kompas en de intuïtie die vaak onder allerlei oordelen is weggedrukt. Met mijn inzicht in het menselijke energiesysteem wil ik andere diepe zielen helpen om hun hart weer te openen. Ik heb zelf ontdekt dat de gevoeligheid waar ik me zo voor schaamde, mijn grootste kracht is!

Mijn manier van heling is praktisch, genuanceerd en gevoelig, gebaseerd op mijn eigen lessen en ervaringen als hooggevoelige, mijn grondige scholing bij Mens & Intuitie en vele uren (zelf)studie. Mensen die bij mij komen benoemen vaak mijn ‘stille, maar krachtige aanwezigheid’ en rust.

  • Basic-Level in Human and Universal Energy® (2012)
  • Intuïtieve Ontwikkeling – Instituut Mens & Intuïtie (2013)
  • Healing – Instituut Mens & Intuïtie (2014)
  • Reading- Instituut Mens & Intuïtie (2015)
  • Human Design Rave ABC’s – Human Design Wise (2016)
  • Lightworker – Instituut Mens & Intuïtie (2016-2018)
  • Psychic Protection Course – Gigi Young (2020)
  • Inner Mystic course – Gigi Young (2020)