Over


Roos Stokkel, 1990

Van jongs af aan was ik een erg gevoelig en artistiek kind. Ik wist wat er speelde op emotioneel gebied bij mensen, maar mijn gevoeligheid werd niet erkend. Ik keerde me naar binnen door veel te lezen en tekenen. Later kwam er het schrijven bij, en kreeg ik nog een kanaal om de verbanden die ik zag uit te drukken. Pas na de middelbare school opende ik me weer, door verschillende richtingen uit te proberen die uiteindelijk allemaal in elkaar pasten als een puzzel.

Eerst probeerde ik de studie Psychobiologie, vanuit nieuwsgierigheid naar de relatie tussen geest en lichaam, maar de academische wereld gaf mij geen antwoorden over de spirituele kant van het leven. Die vond ik later pas, o.a. in Human Design. In 2012 ging ik naar de kunstacademie, om mijn creatieve expressie te ontwikkelen. Ik liep volledig vast met gezondheidsklachten. Dat vond ik heel raar, want dit was toch de perfecte plek om me uit te drukken? Maar ik bulldozerde mezelf ondertussen keihard. Ik stopte met de kunstacademie en ging op reis langs ecologische gemeenschappen, waar ik in eerste instantie het paradijs vond. Algauw kwamen er barsten in, want toen ik mezelf wilde uitdrukken kon ik dat ook weer niet vrijelijk doen. Ik kwam in een niemandsland terecht. Die nieuwe wereld, waarin alles met elkaar verbonden was in een netwerk van licht, leek ik nog niet te kunnen bereiken.

Dit was een heel belangrijke periode, en ook een moeilijke. Ik besloot een intensieve spirituele opleiding bij Instituut Mens & Intuïtie te volgen, die mij herinnerde aan mijn spirituele gaven en mijn vermogen om mezelf te healen en daarmee de mensen om me heen.

Ik heb vier jaar lang mijn energiesysteem in kaart gebracht en mezelf steeds meer gegrond en geopend. Ook begon ik ontmoetingsdagen voor gevoelige jongeren te organiseren en dit was diep helend. Langzaam maar zeker genazen mijn fysieke klachten, nu ik niet meer mijn eigen vijand was, maar met zelfliefde koos voor de dingen die goed voelden. Ik begon weer te creëren, op een manier die ik op de kunstacademie nog niet durfde: met spirituele dimensies erin verweven. Uiteindelijk verdwenen mijn fysieke klachten ook.

En ik verlang er diep naar om deze healing te delen, juist in de donkere periodes van je leven. Het liefst wil ik gevoeligen in contact brengen met hun eigen innerlijke kompas, wanneer ze de beslissing hebben gemaakt om het écht anders te doen. Ik wens dat we een wereld kunnen leven waarin de mensen authentiek zijn, in harmonie met elkaar op hun eigen unieke weg, bijdragend aan een wereld in eenheid. Met mijn inzicht in het menselijke energiesysteem wil ik ook anderen helpen om hun leven te transformeren en hun droom te leven.

Mijn manier van heling is praktisch, genuanceerd en gevoelig, gebaseerd op mijn eigen lessen en ervaringen als hooggevoelige, mijn grondige scholing bij Mens & Intuitie en vele uren (zelf)studie. Mensen die bij mij komen benoemen vaak mijn ‘stille, maar krachtige aanwezigheid’ en rust.

  • Basic-Level in Human and Universal Energy® (2012)
  • Intuïtieve Ontwikkeling – Instituut Mens & Intuïtie (2013)
  • Healing – Instituut Mens & Intuïtie (2014)
  • Reading- Instituut Mens & Intuïtie (2015)
  • Human Design Rave ABC’s – Human Design Wise (2016)
  • Lightworker – Instituut Mens & Intuïtie (2016-2018)
  • Psychic Protection Course – Gigi Young (2020)
  • Inner Mystic course – Gigi Young (2020)