Over mij

Roos Stokkel, 1990

Zes jaar geleden kwam mijn wake-up call, in het magische jaar 2012. Ik liep toentertijd vast op de kunstacademie met eczeem en vermoeidheidsklachten. Dat vond ik heel raar, want dit was toch de perfecte plek om me vrijuit uit te drukken? Het tegenovergestelde was het geval. Ik was in de war, ziek en moe en kon niet meer wijs worden uit mijn innerlijke kompas. Ik was diep ongelukkig en zat voornamelijk depressief thuis, met uitbarstingen van rauwe expressie waarmee ik mezelf zó kwetsbaar maakte dat ze mijn vicieuze cirkel alleen maar versterkten. Zo beschreef ik op een blog openlijk al mijn ervaringen. Dit was toch juist goed, me kwetsbaar opstellen en alles uitdrukken? Ik had dat nooit gedaan, teruggetrokken als ik was! Maar ik begreep mijn hooggevoeligheid nog steeds niet. Er waren zoveel verschillende stemmen in mij dat ik geen idee had welke richting ik écht wilde kiezen. Was mijn bewijsdrang waarmee ik al mijn pijn in kunstzinnige vorm tot expressie bracht goed of juist niet? Waarom had ik zoveel fysieke klachten, zoals vermoeidheid en eczeem en hoe kon ik mijn gevoeligheid omzetten in een kracht, terwijl die alleen maar tegen me leek te werken? En toen mijn creativiteit vastliep: wat wilde ik dan wel creëren? Ik wilde weten wie ik écht was. Ik stopte met de kunstacademie, ging op reis langs ecologische gemeenschappen en kwam in een niemandsland terecht, waarin ik niets meer creëerde. Gestopt met de oude patronen, maar wat nu? Die nieuwe wereld, waarin alles met elkaar verbonden was in een netwerk van licht, leek ik ook niet te kunnen bereiken.

Tijd voor mijn zelfheling. Ik heb met vallen en opstaan mijn hele energiesysteem in kaart gebracht en de rol van mijn ego, emoties en hartkompas begrepen. Alle maatschappelijke en spirituele mythes over hoe ik zogenaamd zou moeten zijn heb ik doorbroken. Voorheen onderdrukte ik mijn angsten en liet ik mezelf niet zien. Of ik slingerde juist met een soort moed der wanhoop mijn expressie de wereld in. Maar ik heb inmiddels geleerd dat het wijs is om naar mijn angsten te luisteren, omdat mijn intuïtie en ego hier een belangrijke boodschap in geven – waar ik ze eerder onderdrukte vanuit het idee dat ze niet sterk of spiritueel waren, laat ik ze nu toe en neem ik ze serieus, waarna ik alsnog doe wat ik verlang, in balans. Ook heb ik geleerd dat in mijn stilte mijn kracht ligt en dat ik vanuit die stilte precies uitdruk wat ik diep vanbinnen wil – waar ik eerder leerde dat ik veel moest zeggen om mezelf uit te kunnen drukken. Juist dit heelde mijn expressie. De vele oordelen die ik naar mezelf had verdwenen. Blijkbaar was ik heel anders dan ik altijd dacht dat ik moet zijn! Langzaam maar zeker heelden mijn eczeem en vermoeidheid, toen ik met liefde reageerde op mijn innerlijke strijd. Ik begon weer te creëren, helemaal op mijn eigen manier: met spirituele dimensies erin verweven. Uiteindelijk verdwenen mijn fysieke klachten ook. In plaats van mezelf te vergelijken met anderen, leef ik nu vanuit mijn eigen authenticiteit.

En ik verlang er diep naar om al mijn kennis en geleerde ervaringen te delen. Om jou te helpen te navigeren nadat je je levensveranderende keuze hebt gemaakt. Om je te helpen je eigen kaart uit te tekenen en je eigen kompas te vinden, wanneer je de beslissing hebt gemaakt om het écht anders te doen. Zodat je niet zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden in dat moeras van maatschappelijke en spirituele mythes over hoe we zouden moeten zijn. Ik heb me verbonden met het lichtnetwerk, juist door mijn schaduw te belichten. En ik wil de donkere stukjes van dit hele netwerk belichten. Zodat we in een wereld kunnen leven waarin de mensen authentiek zijn, in harmonie met elkaar op hun eigen unieke weg, zonder elkaar en onszelf aan een denkbeeldige meetlat te meten. Het liefste wil ik al die spirituele mythes om een essentie helen. Op alle creatieve manieren waar mijn passie in kan stromen. Met mijn inzicht in het menselijke energiesysteem wil ik ook anderen helpen om diepgaand zelfbewustzijn te vergaren. Om hun leven te kunnen transformeren en bewust hun zielswensen te kunnen manifesteren.

Mijn manier van heling is praktisch, genuanceerd en gevoelig, gebaseerd op mijn eigen lessen en ervaringen als hooggevoelige, mijn grondige scholing bij Mens & Intuitie en vele uren studie (Human Design, Enneagram). Ik breng je weer terug naar je innerlijke rust en de zekerheid dat je kunt vertrouwen op jezelf, door beeldende inzichten te geven die jouw waarheid weerspiegelen en een praktische leidraad te bieden. Mensen die bij mij komen benoemen vaak mijn ‘stille, maar krachtige aanwezigheid’ en rust. Ik grond zachtaardig wat er in je leeft.

In het maken van Zielstekeningen voor Nabeelden vallen mijn opleidingen aan de kunstacademie en instituut Mens & Intuïtie op hun plek. Met veel passie en verwondering schilder ik de beelden die ik doorkrijg van iemands essentie, en maak daarmee energie zichtbaar.

Met Mayasana heb ik mijn eigen unieke healingmethode ontwikkeld. Dit is een combinatie van Human Design en energetische (karma)healing. Lichtwerkers die klaar zijn om hun leven diepgaand te veranderen, help ik graag om zichzelf volledig te helen en uit te drukken.

Met De Gouden Spin komt mijn schrijfpassie tot uitdrukking in fictie en informatieve boeken. Ik ben een verhalenverteller en kan mijn visie en formules op transformerende wijze delen. Ik schrijf o.a. over de kosmische wetten, de werking van karma en leven in harmonie met de natuur.

Opleidingen
  • Gymnasium – RSG Magister Alvinus (2002-2008)
  • Autonome Beeldende Kunst – Academie Minerva te Groningen (2009-2012)
  • Basic-Level in Human and Universal Energy® (2012)
  • Intuïtieve Ontwikkeling – Instituut Mens & Intuïtie (2013)
  • Healing – Instituut Mens & Intuïtie (2014)
  • Reading- Instituut Mens & Intuïtie (2015)
  • Human Design Rave ABC’s – Human Design Wise (2016)
  • Lightworker – Instituut Mens & Intuïtie (2016/2017)